31 Ocak 2011 Pazartesi

Adsense İpuçları



Adsense programı temelde bir ürünü satmak yada tanıtımını yapmak için reklam veren şirket/kuruluş/organizasyon/firmaların reklamlarını sitenizde ve google da göstererek müşteri bulmaya yarayan şu an için internetteki en büyük reklam programının adıdır.

Bu reklam programından güzel gelirler elde edebilmemiz içinde sitemizin, reklam verene geri dönüşünün olması gerekmekte...

Reklam verene etkili geri dönüş nasıl olur peki?

Sitenizin içeriği ile sitenizin ziyaretçi profili aynı olmalıdır.

Örnegin inşaat mühendisliği üzerine kurulu sitenizin ziyaretçileride inşaat mühendisleri ise, sitenizde çıkacak olan adsense reklamlarına tıklanma % si oldukça yüksek olmaktadır.



Resimdeki basit örnege göz atarak olayı anlaya bilirsiniz.

inşaat sitenizde izolasyon elemanlarının oldugu bölüme bir mühendisin girdigini düşünün. çıkacak reklamlara tıklamaması için bir neden yoktur ve tıklar.

peki tıklarsa siz ne kazanırsınız



1,98YTL nin yarısını size verse google yaklaşık 1ytl para kazanırken,

insanlar çok arıyor diye sırf bölüm olsun diye yaptıgınız tc kimlik no sayfasından ise 0,02YTL para kazanıyorsunuz. Ki günde ortalama 2 kişi tıklıyormuş. izolasyon kelimesine günde ortalama 20 kişi tıklıyormuş.



bu basit örnekte görüldügü gibi 1 siteden günde 20ytl kazanırken,

Çok hitli bir siteden 0,5ytl bile kazanılmıyor.

Her site adsense reklam programından iyi para kazanamaz

10.000 hitli sitenizden günde 5$ bile kazanamazken,

300 hitli sitenizde günde 60$ çok rahat kazanabiliniyor.



Önünüzde iki seçeneginiz var.

A seçeneği: Çok hit ama az gelir.

B seçeneği: Az hit ama çok gelir.

Türk sitelerinin büyük çogunluğu A kategorisine girer.Türkçe içerikli siteleri büyütmek kolaydır.Yapmanız gereken bir kaç konu:

cem yılmaz

dikkat şahan çıkabilir,

komik fıkralar,

flash oyunlar,

gamze özçelik

sibel kekilli ile chat,

liseli msn kız adresleri,(Bu 3 ünü ben tasvip etmiyorum bize yakışmaz )

msn hack nasıl yapılır.

tc kimlik no

çiceklerin dili

vergi no ögrenme

ssk prim borcu sorgulama

chat sohbet odası

öss sonuçları vs vs...

bu liste uzayıp gider. Bu içerikli sitelerden adsense ile para kazanamazsınız.

Bu tarz sitelere "trash site" (çöp, çöplük siteler) diyor yabancılar. Aynen çöplük gibi ne ararsanız var. Çöplük siteler normal şekilde para kazanamazsınız...

Çünkü sihirli kelime olan "Reklam verene müşteri dönüşü olmaz" bu sitelerin ziyaretçi profili ile. Adsense'e reklam veren hangi hosting firması örneğin "Dikkat şahan çıkabilir" kelimesi odaklı bir sitede reklamının çıkmasını ister ki ?

B kategorisindeki bir siteye örnek:

Bazılarının suiistimal etmesini engellemek için adresi vermeyeceğim.

Doğup büyüdüğü, yaşadığı turistik kenti anlatan bir sitesi olan bir abi var.

Gelen kişiler sadece arama motorlarında gelen yabancı turistler.

O kenti merak eden yada tatil için gelecek kişiler yada o an kente olup, nereleri gezebilirim diye sitesini ziyaret eden yabancı turistler.

Sitenin dili İngilizce.Sitesinde hotel reklamları, pansiyon reklamları, restarurant reklamları, hediyelik eşya satan mağazaların reklamları çıkıyor.

günlük hiti 200 kişiyi geçmiyor bile.

Ama kazandıgı para günlük çok rahat 40$ ın üzerinde.

Sitesini adsense için açmadı.Hobi olarak açmıştı.

ek olarak kentteki esnaflardanda reklam geliri var.

Peki nasıl oluyor bu iş derseniz olayın mantığı basit:

Sitesine gelen ziyaretçi profili ile ile çıkan reklamlar %100 uyumlu. Uyumlu reklamlara tıklama her zaman yüksek oluyor.

Özetlersek:

- Porno sitenden yada mp3 siteden, adsense hotel kelimesine çok para veriyor diye açtığın sağdan soldan çaldığın yazılar ile açtığın hotel sitene ziyaretçi yollarsan para kazanamazsın google sana para kazandırtmaz.Bir süre sonra banlar.

- Adsense reklam programına reklam verenlerin tek gayesi vardır

"Daha çok para kazanmak" .

Yaptığın sitenin ziyaretçi profili, reklam verene müşteri olarak dönmezse para kazanamazsın.



- Ayrıca her önüne gelen sırf adsense için siteler açtı.Zaten türkçe reklam veren sayısı az oldugundan reklamlar çok hızlı şekilde erimeye başladı.Herkezin kazancından genel bir düşüş yaşanıyor. Aynı tık ve aynı gösterim oranı ile 2005 yılında kazandığımız para daha çoktu.



- Adsense reklam programı hergün gelişen, internetin en büyük reklam networküdür.Binlerce mühendis geliştirmek için hergün çalışmaktadır.Her geçen gün sistem, daha mükemmele dogru yol alıyor.Bu demek oluyor ki, unique içerikli sağlam siteler ile çalıntı içerikli spam sırf adsense ile para kazanmak için yapılmış siteleri sistem artık birbirinden ayırabiliyor.Sistem bir çeşit yapay zekaya dogru yol alıyor.Google mühendisleri Pagerank ile Adsense arasında bir baglantı projesi üzerinde çalışıyor.Projenin detayları tam olarak belli degil ama olayın mantığı şu olacak: Pagerankı yüksek siteler, adsense kazanç pastasından daha çok dilim alacak.



Pagerank ile adsense arasında nasıl bir bag olabilirinde cevabı şu:



"Eğer bir siteye herkes link veriyorsa bu site iyi bir site olmalı.Insanlarin link verdiği site kötü bir site olamaz.İnsanlar kötü siteye link vermez. Reklam verenlerde reklamlarının kaliteli sitelerde çıkmasını istiyor.Yani pagerankı yüksek sitelerde çıkmasını istiyor. 2gün önce açılmış autohit programı ile ziyaretçi çeken sitelerin reklamlarını eritip parasının boşa gitmesini istemiyor

0 Responses to “Adsense İpuçları”