31 Ocak 2011 Pazartesi

Para Kazanırken Hızlı Olun!

Para kazanmaya hizli baslama



Öncelikle bir sponsordan reklam almak dolayısıyla para kazanmaya başlamak için öncelikle bir blog veya bir sitemizin olması gerekiyor.



Site almak için önce alan adı almak sonrada bu alan adını bir hostig firmasından aldığımız yere park etmemiz gerekiyor.Hani büyük şehirlerde otomobilimizi ücretli otoparklara bırakmak gibi birşey.Bu ise doğal olarak paralı olacak.Bu aşamada para harcamamıza gerek yok.Onun için alan adı hosting gibi konuları daha sonraki bir geniş zamana bırakıp biz işe  ücretsiz olarak bize blog sağlayacak blog servislerinden blog alarak başlıyacağız.

Buradan berirtmem gerekir ki bizim öncelikli sponsor adayımız Google Adsense olacak.Çünkü şu an için en güvenilir ve Türkiyedeki hesaplarada ödeme yapan- ki pek çok ödeme alan site var- en önemli sponsor Google Adsense olarak karşımıza çıkmakta,onun için bunu göz önüne alarak Blogumuzu Google tarafından satın alınmış olan Blogger isimli siteden alacağız.Benim ve bazı güvenilir webmaster arkadaşların ortak kanısı Ücretsiz bloglar hatta sitelere nazaran Blogger den aldığınız blogunuz ile adsenseye başvurduğunuzda kayıt ve kabul işlemleriniz daha çabuk oluyor.Bu tabii benim acizane tavsiyem bu kanımın veya tezimizn mutlaka doğru olduğunu iddia ettiğim falan da yok.Arkadaş benim şu an bir blogum var ben onunla başvuracağım derseniz ben ona da peki derim.



Ama ben yinede Blogger'den blog alma işlemleriyle yazıma devam edeceğim.



Öncelikle bu linki tıklıyoruz. tarayıcımızda Blogger sitesi açılacak.Çubuğu biraz aşağıya doğru kaydırdığımızda karşımızda "CREATE YOUR BLOG NOW" yazan bir link çıkacak.Hemen bu linki tıklayalım.Açılan sayfada bize  şunları soracaklar.Bu soruları doğru olarak doldurunuz.



Email address : Geçerli bir e mail adresinizi giriniz.Şifresini falan kullandığınız bir email adresi olsun.,yada sadece burada kullanmak için Hotmail.comadresinden yeni bir email adresi alın.Bu email adresini daha sonra google adsense ye login olurken de kullanacağımız için şifresini kendinizin unutmayacağı başkalarınız tahmin edemeyecekleri bir şekilde belirleyin.



Enter a password :Blogumuzu düzenlemek ve yazı yazmak istediğimizde kullanacağımız şifremiz.Önemlidir,şifrenizi unutmayınız.

Retype password :Yukarıda yazdığınız paswordunuzu aynen doğrulama kutucuğunada yazın.

Display nameBu ise blogunuzun kullanıcı adı olacak her yazı yazdığınızda altında bu yazının yazarı olarak bu isim görünecek.Bu kullanıcı adınız blog isminiz ve email adresinizdeki isminizden farklı olursa iyi olur.Güvenlik açısından. :

Word Verification :kutunun üstündeki sembol ve harfleri aynen Kutuya yazın.

Acceptance of Terms :Blogerin kurallarına uymayı kabul ettiğinizi belirtmek için kutucuğu işaretli hale getirin.



Alt sağdaki "CONTUNİE" linkine tıklayınız.



İkinci aşamada karşınıza Name your blog  yazan bir sayfa çıkacak.

Bu kısım oldukca önemli burada açacağımız blogun ismine karar vereceğiz.Bunun için önce blogumuza bir konu seçelim.Konumuz örneğin "müzik" olsun.Blogumuzun ismide muzik ama bakalım bu isimde bir blog başka biri tarafından alınmış mı? kontrol edelim.Blog adress yazan kutucuga 'muzik' yazarak check avaiblitiy yazan yere tıklıyoruz.Ooo "sorry this blog adress" yazdı demek ki bu isim dolu.O zaman birde muziklink adresini kontrol edelim.Evet "this blog adress available" yazdığına göre bu isimli blogumuzu açabiliriz.(Not :siz blog adresinizi kendiniz seçeceksiniz.Müzik link sadece bir örnektir.)Blog title yazan kutucuğa da Müzik Link yazarak blogumuzu oluşturalım.CONTINUE linkini tıklıyoruz.İşte blogumuzun ismi http://muziklink.blogspot.com olarak belirlenmiş oldu.

Açılan sayfada Templateyi yani Blogumuzun şablonunu seçeceğiz.

Beğendiğimiz birini seçip yanındaki kutucuğu işaretleyip Alttaki "CONTINUE" linkini tıklıyoruz.Açılan sayfada "START POSTING" linkine tıklıyoruz.Evet blogumuz artık yazı yazmaya hazır.Title : yazımızın başlığı Merhaba dünya yazıyoruz.

Alttaki büyükce olan kutucuga ise Siteme Hoşgeldiniz diye yazarak "PUBLISH" linkine tıklıyoruz.Böylece blogumuza ilk yazımızı yazmış olduk.Sitemizin konusu müzik linkleri olduğuna göre Google arama motorunu açıyoruz.Arama kutusuna müzik yazıp aratıyoruz.Çıkan müzik ile ilgili linklerde  beğendiğimiz linkleri seçip CREATE linkinden  yeni yazımızın içeriğini oluşturuyoruz.

Bu şekilde müzik ile ilgili beş altı adet yazıyı ayrı ayrı yazarak simemizde bir içerik oluşturuyoruz.



Artık blogumuz hazır,hemen reklam almak için ikinci aşamaya geçmemiz gerekiyor.Bu ise Google Adsenseye üye olarak ordan alağımız kodları sitemize yerleştirerek para kazanmaya ilk adımı atmak olacak.

0 Responses to “Para Kazanırken Hızlı Olun!”