2 Şubat 2011 Çarşamba

İnternette Ticaret Yapın

İnternetten para kazanmak mı istiyorsunuz? PTC, mail okuyarak kazanma, sitenize reklam alarak kazanma yollarını denediniz ve tatmin olmadınız mı? Daha çok kazanmak mı istiyorsunuz? O zaman bu yazıyı mutlaka okuyun.

İnternette ticaret uzun süreçli bir birikim ister. Bu uzun süreç içinde sizi yıldırmak isteyenler, piyasadan uzaklaştırmak isteyenler olabilir ama siz asla yılmayın. Çalışıp çabalayarak bu işi tamamlayabilirsiniz.

Yeteneklerinizi Keşfedin


Öncelikle kendinizi keşfetmeniz gerekiyor. PHP, ASP , HTML gibi kodlarla uğraşmak, Logo ve Banner tasarlamak, Flash kullanarak hareketli imajlar hazırlamak, 3 boyutlu tasarım yapmak gibi birçok seçeneğiniz var. Hepsini teker teker başlangıcından bir deneyin derim. Hangisi en çok hoşunuza gittiyse o bölümde kendinizi geliştirmeye bakın . Birçok forumdan ve tutorial sitelerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer isterseniz bazı şirketlerinden ücretli olarak dersler alabilirsiniz.


Kendinizi Geliştirin


Size hitap eden bölümü seçtiniz. Mesela Photoshop'la uğraşıyorsunuz diyelim. Çeşitli Photoshopla ilgili paylaşım sitelerine üye olarak bilgi alışverişinde bulunabilir, sitedeki tutoriallar ile kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Online yollarla kendinize arkadaşlar edinin ve onların bilgilerinden fayda sağlayın. Bu süreçte size yardım edecek birilerininin bulunması gerçekten çok önemli.


Kendinizi Pazarlayın


Müşteri bulamadıktan sonra yeteneklerinizin ve yaptığınız çalışmaların bir değeri olmaz. Bu yüzden internet üzerinden çeşitli paylaşım alanlarında kendinizi gösterin. Birkaç çalışmayı bedavaya yapın ki ileride size referans olacak çalışmalar elinizde bulunsun. Bundan sonra iki yol izleyebilirsiniz. Ya kendi başınıza ilerleyeceksiniz ya da bir şirkete çalışan olarak gireceksiniz. Kendi çalışma dalınıza göre bu seçeneklerin daha iyi olduğu yollar olacaktır. Bunu kendiniz piyasada belirleyebilirsiniz.

İnternette bir isim yaptıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir zaten. Ama bu mertebeye ulaşıncaya kadar belki yıllarınız geçecek ama yine de asla yılmayın sürekli çabalayın.

Umarım hepiniz alanınızda profesyonel olursunuz.

0 Responses to “İnternette Ticaret Yapın”