2 Şubat 2011 Çarşamba

SEO Türleri

Bu yazımızda SEO’nun kollarını inceleyeceğiz. Birçok şey gibi SEO’da kollarına ayrılıyor. İsterseniz bu kolları bir tanıyalım.

Aslında SEO’yu ikiye ayırırlar White Hat SEO ve Black Hat SEO. Bence SEO üçe ayrılır. Üçüncüsüde Pink hat SEO’dur. Neden diye sorduğunuzu tahmin eder gibiyim. Hepsini dilerseniz açıklayalım.

White Hat SEO (Beyaz Şapkalı SEO)
Beyaz saflığı ve temizliği simgeler bunu herkes biliyor. İsminden de anlayacağınız gibi herşeyi kuralına uygun yollardan yapılan SEO’ya verilen isimdir. Gerekende budur zaten.

Black Hat SEO (Siyah şapkalı SEO)
Siyah, karanlığı ve kötülüğü simgeler Aslında güzel bir renk severim siyahı. İşte buradanda isminden anlayacağınız üzere tamamen karanlık yollardan yapılan SEO türüdür. Karanlık yollar derken neyi kastediyorum? Şunu kastediyorum. Hani şu sahte hitler, hacklinkler ve bunun gibi yollardan Google’da üst sırada çıkma sıralamasına denir. Sadece buna yarar.

Pink Hat SEO (Pembe şapkalı SEO)
İşte asıl mesele. Bilmiyorum duymuş musunuzdur ama var gerçekten. İnsanların zaaflarından faydalanarak gelir sağlayan sitelerdir. Örneğin bir arkadaşlık sitesi gibi. Bu tür siteler siteye giriş yapan ziyaretçileri çok iyi tanırlar. Örneğin siteye giriş yapanların %90′ının cinsiyeti erkek ise webmaster buna göre pozisyonunu alır. Sitesini buna göre düzenler.

Kaynak: http://www.ozgunweb.org/seo-turleri.html

1 Responses to “SEO Türleri”

sesli chat dedi ki...
10 Mart 2016 09:11

iyi makale olmuş teşekkürler