2 Şubat 2011 Çarşamba

SEO Nasıl Yapılır?

Madde 1: SEO'nun temelinde %70 olarak backlinkler yer almaktadır. Kimse boşuna demesin caffein geldi de backlinklerin önemi gitti yada backlinksiz SEO çalışmaları olur diye. 5 tane backlinkiniz olur ama zor kelimelerde ilk sayfada olabilirsiniz bu sizin backlinksiz çıktığınızın belirtisi olmaz. Bunda Sitenin yaşı, Domainin durumu, Kodlaması Web 2.0 uyumluluğu ve Backlinklerinin değerlerin bütünlüğü ile sağlanmış olunabilinir.

Madde 2 : SEO yapılacak bir sitenin öncelikle 1.5 yıllık bir geçmişinin olması gerekmektedir. Yeni web sitelere yada 3-5 aylık web sitelerine SEO yapılmaz demiyorum, sadece etkili çözümler almanız için gerekli olduğundan bahsediyorum. Yeni siteler için tabiki, dikkatli olmak ve Robot gibi işlemek gerekmektedir. Robot gibi olmaktan kastım ise, saati saatine, günü gününe gerektiren takip içeriklerin yer alması ve diğer gereksinimler. Bunda Backlinklerinde düzenli olarak alınması önemlidir.

Madde 3: Backlink alırken yada içerik girerken dikkat etmeniz gerekenler: örneğin yeni siteler için, diğer bir deyişle 6 aydan küçük siteleriniz için proğramlı işlemeniz çok önemlidir. Mesala x tarihinde 5 Link aldınız x + 1 hafta sonra 5 link daha almanz ve x + 2 hafta ... şeklinde 2-3 ay lık bir süreç ile devam etmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde içeriğe gelince, Yeni yani 6 ay'dan küçük siteleriniz için, günlük hatta mümkünse günde 2-3 defa özgün içerikler girmeniz gerekmektedir.

Madde 4: SEO için önemli hususlardan bazıları da w3 hatalarının olmaması, web2.0 standartlarına uygun olması, Kodlama esnasında Table'ların yerine Div tağ'larının kullanılması ve En önemli hususlardan bir tanesi de Resimlere ve Bağlantılara ALT & TİTLE tağlarını girmeniz gerekmektedir.

Madde 5: Saymış olduğumuz 4 maddeye ilave olarak, Sosyal Sitelerden sitemize özel kısımlar açarak, aynı başlık ile açılması tavsiyem'dir. Günlük olmazsa bile haftada bir defa özgün içerikler girilip, Sitenize bağlantılar vermenizdir. Ne kadar çok sosyal paylaşım sitelerinde yaparsanız bunu daha çok faydasını göreceğinizden şüpheniz olmasın.

Nasıl Backlink alabilirsiniz?

Rakip sitenizin backlinklerini kontrol ederek, hangi dizinlerden, hangi bloglardan, hangi sitelerden backlink almışsa sizde onlara benzer sitelerden, mümkünse aynı sitelerden backlinkler alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken Aldığınız backlink'în kaç siteye çıkış yapmış olmasıdır.


Kaynak:http://www.webmastersitesi.com/seo-danismanligi/gelecegin-en-buyuk-reklami-olan-seo-nedir-turkiyede-seo.117098

0 Responses to “SEO Nasıl Yapılır?”